ارز دانشجویی

زمان مطالعه: 7 دقیقه
مبحث مهم ارز دانشجویی و سؤالات پیرامون آن را از زوایای مختلف بررسی می کنیم.
 
این روزها ادامه تحصیل در دانشگاه‌های کانادا به یکی از رؤیاهای جوانان علاقه‌مند به تحصیل تبدیل‌شده است. بسیاری از افراد عموماً به امید دریافت ارز دانشجویی و به ‌قصد پیشرفت در علم و تحصیل تصمیم می‌گیرند خانه و خانواده را ترک کرده و در یکی از دانشگاه‌های خارج از کشور درس بخوانند.

معمولاً بعد از دریافت پذیرش از دانشگاه، اولین موردی که فکر اکثر دانشجوها را به خود مشغول می‌کند، تأمین هزینه‌های تحصیلی است.
در حقیقت یکی از دغدغه‌های دانشجوهایی که قصد دارند در دانشگاه‌های خارج تحصیل کنند و یا حتی در حال حاضر مشغول به تحصیل در خارج از کشور هستند تهیه ارز دانشجویی است.

ارز دانشجویی چه نوع ارزی است؟


ارز دانشجویی سهمیه ارزی است که دولت در اختیار دانشجویانی قرار می دهد که به صورت تمام‌وقت در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند. دولت با این کار کمک می‌کند تا دانشجوها بتوانند ارز را به قیمت مصوب بانک مرکزی تهیه کرده و نیازهای تحصیلی و زندگی دانشجویی خود را تامین کنند.

ارز دانشجویی به دو شکل شهریه و هزینه زندگی به دانشجوها پرداخت می‌شود. اما نکته اینجاست که دانشجویان بنابه شرایط خاصی می‌توانند این ارز را دریافت کنند. در قسمت های بعدی قصد داریم به نکاتی در خصوص شرایط، سامانه‌ها، مراحل، مدارک مورد نیاز، میزان و نرخ ارز دانشجویی اشاره کنیم. با ما همراه باشید.
 

شرایط دریافت ارز دانشجویی


ممکن است این سؤال به ذهنتان خطور کند که شرایط دریافت این نوع ارز چیست. شاید در نگاه اول، دریافت ارز دانشجویی ساده به نظر برسد اما در حقیقت اینچنین نیست.
خیلی‌ها فکر می‌کنند که تنها با ثبت‌نام در یک دانشگاه خارج از کشور می توانند برای ارز دانشجویی اقدام کنند، اما درواقع این‌گونه نیست. دریافت ارز دانشجویی بر اساس شرایط و ضوابط خاص امکان پذیر است. طبق اطلاعیه وزارت بهداشت و سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، ارز دانشجویی به متقاضیانی تعلق می‌گیرد که:

⭕️ویزای دانشجویی دارند.
⭕️ در مقاطع ارشد و دکترا در یکی از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی مورد تایید وزارت علوم تحصیل می‌کنند.
⭕️ مدت‌زمان تحصیل آنها طبق زمان تعیین‌شده و در حد مجاز است. (کارشناسی ارشد ناپیوسته حداکثر ۳ سال، کارشناسی ارشد پیوسته ۸ سال و دوره دکترا ۵ سال)
⭕️ فاصله دو مقطع تحصیلی آنها بیشتر از 1 سال نیست.
⭕️ از محل تحصیل خود بورس دریافت نکرده‌اند.

🔹 سازمان امور دانشجویان بعد از تایید وضعیت دانشجویی متقاضی، او را برای دریافت ارز به بانک‌های عامل (تجارت و سامان) معرفی می‌کند.
🔹اسامی دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در وبگاه اداره کل دانش‌آموختگان معاونت دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قابل‌دسترسی است.
 
 

سامانه‌های ثبت‌نام ارز دانشجویی


اولین گام برای دریافت ارز ، ثبت‌نام در سامانه اختصاصی دریافت ارز دانشجویی و تشکیل پرونده است. در اینجا قصد داریم دو سامانه مهم دریافت ارز دانشجویی؛ سجاد و موحد؛ را معرفی کنیم.

🟩 سامانه سجاد؛ مختص دانشجوهای غیر پزشکی
وزارت علوم باهدف بررسی الکترونیکی درخواست داوطلبان، سامانه‌ای را بانام سجاد (سامانه جامع امور دانشجویان) طراحی کرده است. تمامی اطلاع‌رسانی لازم پیرامون بورس و اعزام دانشجوها، دانش‌آموختگان، دانشجوهای داخل و خارج، دانشجوهای شاهد و….. از طریق این سامانه انجام می‌شود.
ثبت‌نام در سامانه سجاد به‌صورت الکترونیکی انجام می‌شود. البته تا پیش‌ ازاین، مسئولیت ثبت این درخواست‌ها بر عهده سامانه «نشا» (سامانه مشارکت دانشجویی) بود. این سامانه بعد از بخشنامه اداره سیاست‌ها و مقررات ارزی بانک مرکزی جای خود را به «سجاد» داد.

🟩 سامانه موحد؛ مختص دانشجویان پزشکی
دانشجویان ایرانی گروه علوم پزشکی که در خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند و شرایط دریافت ارز را دارند می‌توانند با ثبت‌نام در سامانه موحد و بارگذاری مدارک موردنیاز نسبت به دریافت ارز اقدام کنند.
این سامانه از ابتدای آذر ۹۷ فعال گردید و موجب شد دانشجویان پزشکی، دندانپزشکی و سایر رشته‌های مربوط به وزارت بهداشت به تسهیلات ارز دانشجویی دسترسی پیدا کنند.
 
 

🔵 مراحل دریافت ارز دانشجویی


رشته های پزشکی و غیر پزشکی

🔷 تکمیل فرم تعهد در سامانه سجاد (رشته های غیرپزشکی)
🔷 تکمیل فرم تعهد در سامانه موحد (رشته های پزشکی)
🔷 دریافت کد رهگیری و معرفی نامه بانک از سامانه
🔷 تکمیل اطلاعات شخصی
🔷 بارگذاری مدارک درخواست شده
🔷 بررسی درخواست دانشجو توسط کارشناسان
🔷 ثبت درخواست ارز تسهیلات ارزی و دریافت ارز دانشجویی

🟣 میزان ارز دانشجویی


میزان ارز دانشجویی را بانک مرکزی تعیین می‌کند. طبق آخرین مصوبه، حداکثر مبلغی که بابت پرداخت شهریه دانشگاه برای هر دانشجو در نظر گرفته شده مبلغ ۱۵٬۰۰۰ دلار در سال یا معادل آن به سایر ارزها است.
حداکثر میزان ارزی که برای تأمین نیازهای زندگی هر دانشجو معین‌شده، ماهانه ۱٬۰۰۰ دلار یا معادل آن به سایر ارزها است. اگر دانشجو به همراه خانواده باشد، برای هر عضو خانواده، بدون محدودیت سنی، حداکثر ماهانه ۵۰۰ دلار یا معادل آن به سایر ارزها پرداخت خواهد شد.

🟣 نرخ ارز دانشجویی
قیمت ارز دانشجویی را بانک مرکزی تعیین می‌کند. نرخ این ارز کمتر از نرخ ارز رایج در بازار آزاد کشور است و تفاوت آن عموماً تا ۲۰ درصد گزارش‌شده است.
توصیه می‌کنیم اطلاعیه‌های بانک مرکزی را پیگیری کنید تا در جریان آخرین اخبار مرتبط با قیمت ارز باشید.

🔴 چند نکته مهم درخصوص ارز دانشجویی 🔴


روند و ضوابط پرداخت ارز بر اساس بخشنامه‌های بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران انجام می‌شود.
پرداخت ارز دانشجویی (چه مقرری و چه شهریه) طبق نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز( ETS) صورت می‌گیرد.
تأیید وضعیت تحصیلی دانشجوها صرفا برعهده سازمان امور دانشجویان است.
روند و ضوابط پرداخت ارز بر اساس بخشنامه‌های بانک مرکزی انجام می‌شود.
طبق بخشنامه بانک مرکزی، ارز دانشجویی به مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد تعلق می‌یابد.
با توجه به بالا بودن نرخ ارز آزاد، توصیه می‌شود تنها متقاضیان واقعی، درخواست خود را در سامانه سجاد یا موحد ارائه و بارگذاری کنند.
تمام فرآیندها و خدمات به‌صورت غیرحضوری و از طریق سامانه‌ها انجام می‌شود. نیازی به مراجعه حضوری نیست.
هزینه دریافت شده از طریق سامانه‌ها، صرفا برای بررسی درخواست دانشجویی است. در صورت عدم‌تأیید، هزینه قابل استرداد نخواهد بود.

 

 

اگر شما همراهان گرامی کانادا از ایران هم مایل به مهاجرت به کانادا هستید و نمی دانید از کجا باید شروع کنید،

با پر کردن فرم ارزیابی و تماس با همکاران ما با دید بازتر و اطلاعات کامل و مطمئن پروسه مهاجرتی خود را استارت بزنید.

ما در اینستاگرام کانادا از ایران دنبال کنید.

 

 

کانال تلگرام گروه کانادا از ایران

 
در شبکه های اجتمائی به مابپیوندید
 
5/5
0

نویسنده این مطلب: Saba

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اسکرول به بالا